Meerdaagse reis van 3-7 juli 2019 naar Duitsland.

Rozentuinen rond Hamburg

Onze meerdaagse reis brengt ons dit jaar naar het noorden van Duitsland: van het Deutsches Rosarium Dortmund naar Hamburg van 3 tot 7 juli 2019. De eerste nacht verblijven we in het viersterrenhotel Parkhotel Gütersloh. De volgende dagen logeren we in het Parkhotel in het midden van het rosarium in Uetersen nabij Hamburg. In het gebied rond Pinneberg, niet ver van Hamburg, waren honderd jaar geleden wel 80 rozenbedrijven gevestigd. Nu nog twee: Kordes Sohne en Rosen Tantau. Deze twee bedrijven en het rosarium in Pinneberg bezoeken we alvast. Het wordt een zeer mooie reis, waarvan we de details hieronder geven.
De kostprijs voor deelname aan deze reis is 530 € als je een tweepersoonskamer deelt en 616 € als je een eenpersoonskamer verkiest. Hierin zijn begrepen: de kosten voor de bus, het verblijf in het hotel en de maaltijden. Daarbij komt nog de inkom van 20 € voor alle tuinen. Persoonlijke uitgaven en dranken aan tafel zijn niet inbegrepen. Annuleringsverzekering is verplicht en kan, indien je geen persoonlijke polis hebt, via ons geregeld worden. Kostprijs 35 € per deelnemer.
Om deel te nemen moet je inschrijven voor 24 maart met het formulier op de website www.rozenvrienden.be en een voorschot van 200 € per deelnemer overschrijven op de rekening van Rozenvrienden BE96 0017 8301 5705. Het saldo moet betaald zijn voor 1 juni. Maar daar herinneren we je nog aan.

Dag 1, woensdag 3 juli:  van Lummen naar Güthersloh
We vertrekken bij Gery Tours, Engsbergseweg 118 Tessenderlo waar omheinde parkeerplaatsen voor de wagens voorzien zijn. De rozentuinen die we bezoeken zijn Deutsches Rosarium Dortmund im Westfalenpark, de tuin van Helga und Hans-Josef Grubendorfer in Selm-Cappenberg en Noack Rosen in Güthersloh. We overnachten in het Parkhotel in Güthersloh (Kirchstrase 27  +49 5241 877-0)
Dag 2,  donderdag 4 juli: van Güthersloh naar Uetersen
We rijden eerst naar Paderborn om er de Bergschneider Garten te bezoeken. Daarna rijden we naar Hannover voor een bezoek aan Herrenhausen, het kasteelpark en de Berggarten. We lunchen in Herrenhausen. In de late namiddag rijden we naar het Parkhotel en Rosarium van Uetersen, waar we zullen logeren.
Dag 3 vrijdag 5 juli: we blijven in de omgeving van Uetersen.
’s Voormiddags bezoeken we de firma Kordes. Tijdens de vroege namiddag trekken we naar  Rosengarten Pinneberg en we eindigen die namiddag bij Tantau.  Pinneberg was in het begin van de twintigste eeuw het centrum voor de rozenteelt met meer dan 80 bedrijven. Rozenvrienden moeten dit gezien hebben.


Dag 4 zaterdag 6 juli : Hamburg

’s Morgens gaan we naar Friedhof Ohlsdorf, ’s middags naar Planten un Blomen in Hamburg  en doen we een stadswandeling in Hamburg.


Zondag 7 juli terugreis via Bad Rothenfelde 
We  vertrekken om  8u. ’s Middags komen we aan in Bad Rothenfelde  waar we de Rudi Wernemann Rosengarten bezoeken. We worden er ontvangen door de lokale rozenvereniging. Tijdens de terugreis voorzien we een gezamenlijk avondeten in Brauhaus Jacobi in Oberhausen. We voorzien terug te zijn in Tessenderlo om 21 u.

 

 

Alle velden met * moeten worden ingevuld om het formulier te kunnen versturen.
Eerste deelnemer naam: *
Eerste deelnemer voornaam: *

Tweede deelnemer naam :

niet invullen indien geen tweede deelnemer.

Tweede deelnemer voornaam :

niet invullen indien geen tweede deelnemer.

Adres: *
E-mail: *
Telefoonnummer:
Gsmnummer: indien Gsm

Reisannulatieverzekering: *

Indien u een reisverzekering heeft, vul Neen in.
 

Ja Neen

Ik wens een éénpersoonskamer: *

 

Ja Neen

Ik wens een vegetarische maaltijd: *

 

Ja Neen

Ik wens een kamer te delen met .... :