Beste rozenvriend, beste rozenvriendin,

We nodigen je vriendelijk uit op onze jaarvergadering van zaterdag 18 april in zaal Oosterhof, Dr. Vanderhoeydonckstraat 56 in Lummen. We beginnen om 14 u met de bespreking van het jaarrapport van 2019.De hoofdbrok van deze bijeenkomst wordt echter een voordracht door Marnix Bakker over duinrozen.  Na de pauze verkiezen we vier bestuursleden voor de periode mei 2020-april 2024.  De verkiezing is heel belangrijk, daarom rekenen we op jouw aanwezigheid. Een goed werkend bestuur is essentieel is voor elke vereniging.

De voordracht volgens Marnix Bakker:
"Een voordracht over Canadese schoonheden, begraasde reuzen uit de Altai-hoogvlakte en Europese, ondergrondse duinrozen. Rozenkenner Marnix Bakker neemt in zijn diapresentatie de aanwezigen mee in de wondere wereld van de wilde duinroos, de cultuurselecties ervan en de hybriden die er uit ontstaan zijn. Er zullen beelden voorbij komen van bloeiende, eeuwenoude Scots Roses en experimentele Frühlingsrosen, maar ook laat Bakker het mysterieuze grijsblauwe blad van de herbloeiende duinrozen eens van dichtbij zien. En heeft u al eens goed naar rozenstekels gekeken? Van zachte beharing naar geurige klieren, stevige prikkers, meedogenloze haken tot vingerlange schermen... ze zijn allemaal te vinden binnen de bredere groep van de pimpernelrozen, die meer soorten omvat dan alleen de inheemse duinroos. Marnix neemt u mee in zijn verwondering over al die vormen en probeert om hun verschillende functies in beeld en onder woorden te brengen."

We vragen je om je aan te melden voor deze jaarvergadering door HIER te klikken zodat we de vergadering goed kunnen voorbereiden.

Het programma :

  • 14u00: welkom en jaaroverzicht
  • 14u30: voordracht ‘Duinrozen of Scots roses’
  • 15u45: pauze, taart en koffie, frisdranken
  • 16u30: Verkiezing van (nieuwe) bestuursleden

Het bestuur,
Robert Claes, Hugo Dörge, Theo Geerits, Gust Nenczl, Berna Smets, Jos Rogiers, Tony Wauters, en Roger Willeghems

Marnix Bakker met de nieuwe pimpinellifoliaroos ‘Peter Boyd’ in pot