Meerdaagse reis 18-21 juni 2020

Kastelen en rozen nabij de Loire

Dit jaar brengt onze meerdaagse reis ons naar de Loirestreek in Frankrijk van 18 tot en met 21 juni 2020. We verblijven in het romantische driesterrenhotel Hotel Vendôme. De Loirestreek is bekend om zijn mooie kastelen en prachtige tuinen. We bezoeken de eerste dag de Abdij van Morienval, met een verzameling rozen van David Austin. De tweede dag komen Les Jardins de Roquelin, het kasteel van Chambord en Blois aan de beurt. De derde dag gaan we naar het kasteel van Rivau, de tuinen van het kasteel Chatonnière en de Jardin de Prieuré de Saint Cosme. Op de terugweg, ’s zondags, houden we een stop in La Roseraie de Grand-Quevilly en Rouen.
Enkel leden van Rozenvrienden kunnen deelnemen. Slechts 39 leden kunnen deelnemen. De kostprijs voor deelname aan deze reis is 560 € als je een tweepersoonskamer deelt en 675 € als je een éénpersoonskamer verkiest. Hierin zijn begrepen: de kosten voor de bus, het verblijf in het hotel, de maaltijden, en de toegang tot de kastelen en de tuinen die we bezoeken. Persoonlijke uitgaven en dranken aan tafel zijn niet inbegrepen.
Bijstands- en annuleringsverzekering is verplicht en kan, indien je geen persoonlijke polis hebt, via ons geregeld worden.
Kostprijs 42 € per deelnemer voor wie een tweepersoonskamer deelt en 50 € voor wie een éénpersoonskamer kiest.
Om deel te nemen moet je inschrijven vóór 15 maart met het formulier op de website www.rozenvrienden.be en een voorschot van 150 € per deelnemer overschrijven op de rekening van Rozenvrienden BE96 0017 8301 5705. Het saldo
moet betaald zijn vóór 15 mei. Maar daar herinneren we je nog aan.Dag 1 donderdag 18 juni: van Hechtel naar Vendôme
We vertrekken in Hechtel, B&V reizen, Oude Heerstraat 2, waar mogelijkheid is tot het parkeren van enkele wagens. Andere stopplaatsen zijn de carpoolparking in Lummen en de parkeerplaatsen rond de ESSO Heverlee Noord langs de E40.
Eventueel lassen we nog een stopplaats in aan de carpool in Houthalen, nabij de E314.
De eerste stop is aan de David Austin Rose Garden, Abbaye de Morienval. Deze tuin werd in 2011 ontworpen door Michael Marriott en bevat 1700 rozen in 156 variëteiten op een oppervlakte van 50 are. Daar kunnen ook rozen aangekocht worden. http://www.abbayedemorienval.com/
’s Middags eten we in de buurt en daarna rijden we verder naar Vendôme.


Dag 2 vrijdag 19 juni: Jardins de Roquelin, Château de Chambord en Blois
Van het hotel is het een uur rijden tot Jardins de Roquelin. Stéphane CHASSINE, de ontwerper van de tuin had enkele jaren voor André Ève gewerkt, vooraleer hij een oude hoeve in Meung aan de Loire kocht. De tuin is een harmonieus samenspel van uitzonderlijke bomen, struiken en rozen. Er staan meer dan 450 soorten rozen.
Château de Chambord is je zeker bekend, ook al omdat het de naam gaf aan een schitterende oude roos. Het kasteel werd gebouwd in de zestiende eeuw en is waarschijnlijk het grootste en beroemdste kasteel aan de Loire. 15 km verder ligt Blois waar we vrije tijd hebben en waar je kan kiezen tussen een stadsbezoek, een kasteel of een rozentuin. http://www.lesjardinsderoquelin.com/site2/,https://www.chambord.org/fr/ en
https://www.loirestreek-frankrijk.nl/eropuit/eropuit-de-stad/stedentrips/blois-stad-met-een-emblematisch-loirekasteel

Dag 3 zaterdag 20 juni: Kasteel van Rivau, La Chatonnière en de Priorij van Saint Cosme
Het versterkt kasteel van Rivau is een historisch monument vooral bekend om zijn 14 prachtige tuinen. Ze werden ontworpen met advies van David Austin en André Ève. We kunnen er genieten van de grootste verzameling van geurende rozen, uniek in de wereld. We gebruiken de lunch in het kasteel en rijden daarna terug naar Vendôme, en bezoeken onderweg de tuinen van La Chatonnière en de ruïnes van la Prieuré de Saint Cosme waar Pierre de Ronsard lang verbleef en waar nu een prachtige rozentuin is. https://nl.wikipedia.org/wiki/Kasteel_van_Le_Rivau
https://fr.wikipedia.org/wiki/Jardins_de_la_Chatonni%C3%A8re

Dag 4 zondag 21 juni : La Roseraie in Le Grand-Quevilly en vrije tijd in Rouen
Op weg naar huis bezoeken we eerst de gemeentelijke rozentuin in La Grand- Quevilly, waarna we lunchen in Rouen en daar nog even vrije tijd nemen vooraleer naar huis te rijden.

 

 

Alle velden met * moeten worden ingevuld om het formulier te kunnen versturen.
Eerste deelnemer naam: *
Eerste deelnemer voornaam: *

Tweede deelnemer naam :

niet invullen indien geen tweede deelnemer.

Tweede deelnemer voornaam :

niet invullen indien geen tweede deelnemer.

Adres: *
E-mail: *
Telefoonnummer:
Gsmnummer: indien Gsm
Opstapplaats:*

Reisannulatieverzekering: *

Indien u een reisverzekering heeft, vul Neen in.
 

Ja Neen

Ik wens een éénpersoonskamer: *

 

Ja Neen

Ik wens een vegetarische maaltijd: *

 

Ja Neen

Ik wens een kamer te delen met .... :