Beste rozenvriend,

Dit jaar brengt de dagreis van zaterdag 22 juni ons naar ‘Jardin Les Aiguillons’ in Russeignies (Rozenaken), de Internationale Rozentuin en het Vlasmuseum van Kortrijk en de Rozentuin Louis Parmentier in Enghien.
De tuin ‘Jardin Les Aiguillons’ heeft een oppervlakte van 25 are en ligt in het hartje van het heuvelachtige landschap rond Kluisbergen (‘Mont-de-l’Enclus’). Het is een tuin in Engelse stijl met bomen, azalea’s en hortenisia’s. Er staan ook meer dan 110 verschillende clematissen en natuurlijk ook 1500 rozensoorten. De eigenaar is in de eerste plaats een rozenverzamelaar. We komen aan rond 9 uur en genieten eerst van koffie en gebak, waarna we worden rondgeleid in de tuin door de eigenaar Philippe Macquet. Maar vrij wandelen ik ook mogelijk.
Om half elf vertrekken we naar Kortrijk om eerst de Internationale Rozentuin aan het Kasteel ’t Hooghe te bezoeken. Deze tuin bevat een selectie oude rozen, een keuringstuin en een deel met moderne rozen. Rond 12 uur wandelen we of nemen we de bus tot aan het restaurant Colmar waar we genieten van een uitgebreid koud buffet, dessert en dranken inbegrepen.  Om 14 uur beginnen we aan een geleid bezoek aan het Vlasmuseum.
Daarna keren we huiswaarts, met een tussenstop in Edingen of Enghien. Daar had Louis Parmentier in de  19de eeuw een befaamde rozenkwekerij. Enkele van zijn rozen zijn nu nog steeds verkrijgbaar, denk maar aan ‘Belle Isis’ en 'Félicité Parmentier' en 'Cardinal de Richelieu'.
We vertrekken in Lummen Carpoolparking om 7u en zijn rond 19u30 terug in Lummen en voorzien stopplaatsen in Hechtel, Houthalen, Herent en Dilbeek. Kostprijs voor deelname is 52 €. Hierin is begrepen: de busreis, het bezoek aan de tuinen, lunchbuffet met dranken, de gidsen en alle fooien. Je kan je aanmelden door HIERte klikken of door Gust op 013 551 299 of 0472 932 252 te bellen en de kosten voor deelname van 52 € per persoon over te schrijven op de rekening van Rozenvrienden,  Zepperenweg  48, 3800 Sint-Truiden:  BE96 0017 8301 5705 voor 31 mei 2019. Het aantal deelnemers is beperkt, de plaatsen in de bus worden bepaald door de volgorde van de betaling.
Het bestuur